Warning: Constant DS already defined in /customers/a/9/4/artistum.se/httpd.www/plugins/content/jsmallfib/jsmallfib.php on line 58

Som produktionsbolag strävar Artistum Scenproduktion efter att producera nyskapande föreställningar och underhållning av hög kvalitet. I vår verksamhet ingår bland annat föreställningar lämpliga för barn- och ungdom, underhållning för företagsevenemang, turnéproduktioner av olika slag, workshops och kurser samt mycket mer.

Starten

Artistum Scenproduktion grundades 2007. Ett urval av verksamheten sedan dess innefattar fem sverigeturnéer med familjemusikaler och krogshower, en dansföreställning, en scenisk körföreställning, en konsertserie för operabaryton och marimba, ett antal workshops inom musikal med mera.

Idag

Idag arbetar tio artister inom Artistums olika produktioner. Alla Artistums artister har någon form av konstnärlig eftergymnasial utbildning, från till exempel Danshögskolan, Operahögskolan, Kulturamas musikallinje eller någon av musikhögskolorna.

Vår kursverksamhet omfattar kurser både för barn och vuxna. Utbudet är främst inom musikal och dans, men även andra kurser förekommer. Den största delen av verksamheten är korta intensivkurser och sommarkurser.

Framtiden

Under 2015 arbetar Artistum ett flertal produktioner, både med skrivande och produktion av nya samt av visningar av de redan befintliga föreställningarna. Abrovink Danskompanis föreställning Spets finns med i utbudskatalogen för skolor. Föreställningen Fotspår skrivs av Emma Anstey och Malin Hasselquist. Den populära workshop-verksamheten breddas med helgkurser på flera nivåer i framför allt musikal.

Artistum är ett visionärt produktionsbolag som vill utveckla scenkonsten till exempel genom att låta olika konstarter få samverka med varandra.